Stuur een e-mail naar welkom@24-7admin.nl
of bel met 0528 522 159

Stuur een e-mail naar welkom@24-7admin.nl of bel met 0528 522 159

7 Tips voor het starten van een bedrijf

Het starten van een bedrijf is een hele onderneming. Er komt zowel van te voren als tijdens het opstarten van je bedrijf van alles bij kijken. Om je bedrijf tot een succes te maken is het belangrijk dat de focus ligt bij de kerntaken. Onze 7 tips voor het starten van een bedrijf helpen je daarbij.


Publiceerdatum: 17-09-2019

1. Bepaal je doel

Bepaal voor je een bedrijf start wat voor type onderneming je gaat beginnen en welke producten of diensten je aan wilt bieden. Voor een succesvolle start van je bedrijf is het belangrijk dat je zo concreet mogelijk je doel bepaalt. Hiervoor kun je een ondernemingsplan schrijven, of een collage maken van de ideeën die je hebt voor jouw onderneming. Zo kun je concreter aan de slag met je nieuwe bedrijf.


2. Hoe ziet je markt eruit?

Het is van groot belang om als ondernemer te weten hoe de markt waarin je gaat werken eruit ziet. Wat zijn de mogelijkheden en tot welke doelgroep ga jij je richten met je bedrijf? Je kunt de mooiste ideeën hebben, maar wanneer er geen markt is voor je dienst of product zal je bedrijf niet slagen. Houd je doelgroep voor ogen en bedenk hoe je jouw product kunt verkopen. Daarbij is het ook belangrijk om de ontwikkelingen in je markt in de gaten te houden en op de hoogte te blijven van concurrenten. Waar nodig kun je zo je bedrijfsstrategie aanpassen.


3. Schrijf je in bij de KvK

Om je nieuwe onderneming in te schrijven bij de KvK dien je een bedrijfsnaam te hebben en te kiezen onder welke rechtsvorm je jouw bedrijf gaat voeren. Deze rechtsvorm bepaalt wat je aansprakelijkheid is, hoe de belasting is geregeld en of je profiteert van fiscale voordelen. Je boekhouder kan je helpen met het kiezen voor de juiste rechtsvorm voor jouw bedrijf. Daarnaast kies je voor een bedrijfsnaam: een naam die representeert waar jouw bedrijf voor staat en gemakkelijk te onthouden is. Schrijf vervolgens je bedrijf in bij de KvK.


4. Focus op de hoofdtaken

Als ondernemer ben je hard nodig bij het uitvoeren van de hoofdtaken en randzaken kunnen je hier alleen maar van afleiden. Besteed taken die niet bij het verwezenlijken van je hoofddoel horen daarom uit. Schakel bijvoorbeeld voor de administratie een administratiekantoor in. Dit vergt wellicht een kleine investering, maar levert je een hoop tijd en dus geld op. Bovendien weet een boekhouder precies hoe je het meeste belastingvoordeel kunt behalen en heb je de onkosten er vaak als sneller uit dan je denkt. Ondertussen steek jij je kostbare tijd in je bedrijf.

5. Neem een voorsprong op je concurrentie

Je wilt dat de doelgroep jouw producten of diensten koopt en niet die van de concurrent. Daarom dien je een strategie op te stellen om je concurrenten te slim af te zijn. Dit kan bijvoorbeeld door scherpe prijzen (op redelijk niveau, want je bedrijf moet wel winst kunnen maken), uitstekende service en kwaliteit en onderscheid. Geef aan waarin jouw bedrijf beter is dan de concurrentie, bijvoorbeeld een uitgebreid aanbod of flexibele diensten.


6. Zorg dat je klanten werft

Zonder klanten geen onderneming. Klanten werven kan bijvoorbeeld via je sociale netwerk. Ook worden er regelmatig evenementen en bijeenkomsten gehouden. Denk hierbij aan ondernemersdagen maar ook aan evenementen voor je doelgroep waarbij je jouw bedrijf kunt presenteren. Maak wekelijks voldoende tijd vrij om te netwerken, ook wanneer je op het moment niet naar nieuwe opdrachtgevers op zoek bent. Het is belangrijk om als ondernemer vooruit te denken.


7. Sluit de nodige verzekeringen af

Regel de nodige verzekeringen zoals een aansprakelijkheidsverzekering en arbeidsongeschiktheidsverzekering om je risico’s als startende ondernemer zoveel mogelijk te beperken. Hoewel sommige ondernemers denken dat dit van latere zorg is, is het aan te raden om dit tijdens het opstarten al te regelen. Het werkt een stuk rustiger wanneer je weet dat je goed verzekerd bent bij bijvoorbeeld ongevallen.


Wil je ook graag je eigen bedrijf starten, maar ben je er nog niet helemaal uit na het lezen van deze tips? Bel ons voor vrijblijvend advies.


Bel ons direct

Contactformulier invullen

Snel en voordelig jouw boekhouding
bij 24-7admin uitbesteden